jessicavahtera

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipiteen- ja sananvapaus

Miksi?

MIKSI?! 

Hyvin perusteltu kysymys, kun poliittisesti vaikuttavat henkilöt ovat iltapäivälehtien mukaan saaneet omista mielipiteistään tutkintapyynnön poliisille. 

En voi ymmärtää, että oikeusvaltiossa nimeltä Suomi, voi saada poliittisena vaikuttajana tutkintapyynnön omista sanoista tai kirjoituksistaan. Se, että "Husu" Hussein väittää, että noin 20 prosenttia Suomen kansasta, tarkalleen ottaen kaikki Perussuomalaisia äänestävätkin ovat rasisteja on jo sinänsä typerä ulostulo, mutta hänellä on oikeus sanoa niin. Piste.

Kansa + ryhmä = kansanryhmä?

Yksi tämän päivän eniten puhuttaneista aiheista on ehdottomasti ollut Abdarahim "Husu" Husseinin rasistikommentti perussuomalaisista ja heidän äänestäjistään. Paljon on pohdittu sitä seikkaa, että voivatko perussuomalaiset ylipäätään olla sellainen kansanryhmä jota lailla kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tarkoitus suojata. Jopa professorit ovat asiasta eri mieltä. Ihme sitten jos asiaan ei täällä blogeissa saada varmuutta.

Väärinajattelijoiden oikeudet

Prideaktivistit parhaansa mukaan mustamaalaavat ja pyrkivät tuhoamaan jopa yksilön elinkeinon "väärän" mielipiteen vuoksi. Tällainen kehitys on huolestuttavaa, eikä sellaista tule hiljaisesti hyväksyä. Vähiten siksi, että väärän mielipiteen omaavia vaaditaan erotettavan työstään tuon tuosta.

Miksi hyväksyä muiden mielipiteet

Viime viikolla vietimme Pride-viikkoa, jonka tarkoitus oli nostaa moninaisuus esille lisäten suvaitsevuutta. Unescon yleiskokous vuonna 1995 määritteli, että ” Suvaitsevuus merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan.” Miksi sitten kerta toisensa jälkeen pitää suvaita, kun suvaitsevina itseään pitävät eivät kuitenkaan suvaitse sinua? Miksi pitäisi hyväksyä muiden mielipiteet, kun sinunkaan mielipidettäsi ei hyväksytä?

Sananvapauden puolesta on taisteltava

Viime viikkoina kohua ja puhetta aiheuttanut opetus- ja kulttuuriministeriön päätös periä Perussuomalaisten nuorisojärjestöltä valtionavustukset kuluvalta vuodelta takaisin, ei ole pelkästään epäasiallinen ja kohtuuton päätös, vaan se on päätös, joka uhkaa perustuslaillisia oikeuksia; mielipiteen- ja sananvapautta. 

Kansallismielisten liikkumatilaa on kavennettu erityisesti siitä saakka, kun maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuminen menestyi eduskuntavaaleissa. Ja vieläpä varsin onnistuneesti - tuleva hallitus lienee varsin halukas kriminalisoimaan vihapuhetta. 

Kohukansanedustaja vai sananvapaus ongelmana – informaatiovaikuttamistako?

Ollessaan eduskuntavaaleissa ainoa Suomen eduskuntaan valittu maahanmuuttajataustainen Hussein al-Taee joutui sekä henkilönä että aikaisimpine kirjoituksineen kohun kohteeksi, mikä saattoi hänet sairaalahoitoon. Onnistuiko Vladimir Suomessa informaatiovaikuttamisen vaikeassa taidossa?

Vihapuheen kieltäminen rajoittaisi perusoikeuksia

 

Ajatus ns. vihapuheen määrittelemisestä ja kriminalisoinnista on taas noussut esiin. Ajatus voi ensin tuntua hyvältä, kukapa ei haluaisi ihmisten esimerkiksi käyttäytyvän paremmin netissä. Tällä hetkellä vihapuhetta suitsitaan lainsäädännön kunnianloukkaus-, vainoamis-, uskonrauha- ja laiton uhkaus -pykälillä, ja myös pykälää rikokseen yllyttämisestä voidaan käyttää. Pitäisikö vihapuhe vielä erikseen kieltää?

Luovuttamaton sananvapaus

Eräänä aamuna, herättyäni, tajusin uneni.

Uneni viestitti pahaenteistä.

Sanomisteni tarkkuutta tutkittiin kuin sairautta, jolla ei ollut vielä nimeä.

Diagnoosin etsintä tuotti harmia, silti sanoillani saattoi olla 'sairauteen' viittaavia yhteyksiä.

- - -

Totuus paljastui. Olin puhunut, kuten tapani on puhua. Sanoa asiat, kuten ne näen ja koen.

Totuuus ei pala tulessakaan, totesi isoisäni, joka maanviljelyksen puurtajana tiesi, miten tiukassa leipä on.

Totuus on konkretiaa, jota yksikään ei voi kieltää.

- - -

Vaino ja liekki

Kotimaa24-verkkojulkaisu uutisoi 7.2.2019 kappalaisesta, joka sai piispalta varoituksen kritisoituaan yhtä yhteiselämän muotoa Raamatun arvojen vastaisena. "Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström on antanut varoituksen Kristiinankaupungin kappalaiselle Markus Engströmille kielenkäytöstä. Varoitus koskee sanomalehti Syd-Österbottenissa julkaistua Engströmin mielipidekirjoitusta, jossa kappalainen tukee esimiehensä, kirkkoherra Daniel Norrbackin jyrkkiä kommentteja homoseksuaalisuudesta. Asiasta kertoo Kyrkpressen-lehti."

Gender-ideologia korruptoituneen totalitarismin tunnusmerkkinä

Luonnollisen järjestyksen ja ihmisarvon vastainen gender-ideologia (genderismi) nostaa päätään lähellä ja kaukana. Kyse on eräästä ajassamme havaittavasta huolestuttavasta tunnusmerkistä, joka kytkeytyy juuri sellaiseen, mistä me eurooppalaiset kuvittelimme vielä vähän aikaa sitten vapautuneemme. Totalitarismi, tuo käsite, jonka taakse kätkeytyy suunnaton määrä inhimillistä kärsimystä ja kuolemaa, on jälleen kerran noussut monien Euroopan ja sen lähialueiden maiden hallintojen toimia ihmettelevien huulille. Unkarissa, Puolassa ja rajanaapurissamme Venäjällä hallitaan totalitarismin ottein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä