jessicavahtera

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 57 min 4 s sitten

Kesätyöaika 6,5 h: Sanna Marinin ”utopia” oli totta vielä pari vuotta sitten Veikkauksessa

1 tunti 29 min ago

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) toivoi viikonloppuna sdp:n 120-vuotisjuhlissa Turussa, että puolue ottaisi agendalleen työajan lyhentämisen. Marin pohti, voisiko työviikko tulevaisuudessa olla nelipäiväinen tai työpäivä kuusituntinen. Myös toinen hallituspuolue vasemmistoliitto on pitkään ajanut työajan lyhentämistä.

Ulkoministeri nosti esiin ”hämmentävän tiedon” EU:n turvapaikanhakijoista – Irak tippui kolmen kärjestä

2 tuntia 21 min ago

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) nostaa esiin muutoksen EU:n alueelle tulevissa turvapaikanhakijoissa. Irak ei yllä enää kolmen kärkeen yleisimpiä lähtömaita tarkasteltaessa. Sen sijaan kärkikolmikkoon on noussut Venezuela.

Hoitajat Rinteen hallitukselle: 5 miljoonaa ei todellakaan riitä – ”Vaalilupausten täyttämiseen on löydyttävä varat”

2 tuntia 56 min ago

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä ei ole varattu alkuunkaan riittävästi rahaa hoitajamitoituksen nostamiseen, arvostelee Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer.

SuPerin mukaan sdp:n vaalilupaus, vanhuspalveluiden hoitajamitoituksen nostaminen sitovasti 0,7:ään, maksaa arviolta 250 miljoonaa euroa. Valtiovarainministeriön esityksessä mitoituksen nostoon on varattu tästä murto-osa, vain viisi miljoonaa euroa.

Ulkoministeri Haavisto ärähti suurlähettiläille epäasiallisesta käytöksestä: ”Salailun ja hyssyttelyn aika on nyt ohi”

4 tuntia 29 min ago

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) puuttuu rivakasti epäasialliseen käytökseen ulkoministeriössä. Haavisto nosti asian esille puheessaan suurlähettiläspäivillä.

Ministeri paljasti puhuneensa aiheesta jo aiemmin ulkoministeriön henkilöstötilaisuudessa kesän alussa. Hän halusi kuitenkin todeta saman ääneen nyt julkisuudessa.

Syövästä kertonut Sari Essayah hakee jatkokautta: ”Olen tänään saanut hyviä uutisia”

5 tuntia 45 min ago

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah aikoo hakea jatkokautta tulevana viikonloppuna pidettävässä puoluekokouksessa Oulussa. Essayah jäi akuutille sairauslomalle pari viikkoa sitten.

LUE LISÄÄ: Sari Essayah akuutille sairauslomalle – harkitsee jatkoa puheenjohtajana

Ministerin avaus 4 päivän työviikosta epäilyttää hallituskumppaneita – ”Pikemminkin työtä pitää Suomessa lisätä”

5 tuntia 56 min ago

Hallituskumppanit keskusta ja rkp eivät lämpene liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd) avaukselle työajan lyhentämisestä.

Marin kysyi sdp:n 120-vuotisjuhlan paneelikeskustelussa lauantaina, miksi neljän päivän työviikko tai kuuden tunnin työpäivä ei voisi olla seuraava askel työelämässä. Marin toivoo, että sdp ottaisi muutoksen edistämisen agendalleen.

”Lihat puoleen” -ruokavalio ei riitä ministeriön tutkimuksessa – ”Ilmastoruokavalio mullistaisi maa- ja elintarviketalouden”

7 tuntia 31 min ago

Maa- ja metsätalousministeriö on selvittänyt ruokavalion ilmastovaikutusta pienentäviä ruokavalioita ja ”ilmastoruokavalioon” siirtymisen vaikutusta Suomen elintarvikejärjestelmään. Tutkimus on osa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa.

Ay-johtajalta tyly viesti työnantajille Demokraatissa: ”Turha kuvitella – Vientiala ei määrittele ehtoja naisvaltaiselle sosiaali- ja terveysalalle”

9 tuntia 13 min ago

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen mukaan alkamassa on liittokierros, jossa kaikki tuntuu olevan mahdollista. Rytkönen kirjoitti asiasta viime viikolla Demokraatin kolumnissaan.

Ay-johtajan arvio työnantajapuolen toiminnasta liittokierroksen alla on tyly. Otsikossaan Rytkönen kysyy: ”Mitä jos käytäisiin oikeasti liittokierros?”.

Ministeri Sanna Marinilta hurja ehdotus: ”4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä – Seuraava askel”

10 tuntia 12 min ago

Tamperelainen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) lausui hurjan ehdotuksen sdp:n 120-vuotisjuhlan paneelikeskustelussa Turussa lauantaina.

Marin esitti muutamia konkreettisia asioita, joita hän toivoisi sdp:n ottavan agendalleen ja tulevaisuudessa toteuttavan. Yksi niistä oli selvästi nykyistä lyhyempi työviikko.

Meteorologi kehottaa varautumaan kovaan myräkkään: ”Saattaa yllättää huomisaamuna”

18.8.2019 19:21

Suomeen saapuu maanantaina matalapaineen keskus, jonka odotetaan aiheuttavan kovia myräköitä. 

”Erityisesti Länsi- ja Pohjois-Suomessa kannattaa siis varautua, lähinnä mm. kiinnittää tuulessa helposti liikkeelle lähtevät asiat pihoilta. Myräkkä on nopeasti ohi, mutta sen tulo huomisaamuna saattaa yllättää nopeudellaan”, Forecan meteorologi Joanna Rinne kirjoittaa blogissaan.

Cheekin yökerhobisnekset menivät täysin penkin alle: ”Tappiota rahoitettu 917 640 euron pääomalainoin”

18.8.2019 18:27

Cheekin eli Jare Tiihosen luksusyökerhon viime vuosi oli tunnuslukujen perusteella surkea.

Viime vuosi oli rap-artistina nimensä tehneen Tiihosen osin omistamalle yökerho Skohanillet aloudellisesti todella huono. Myynti sujui aikaisempaa tahmeammin ja tappiota syntyi reippaasti.

Tilinpäätöksestä käy ilmi, että Skohanin myyntituotot olivat viime vuonna 2,2 miljoonaa euroa, kun ne edellisellä tilikaudella olivat liki 2,6 miljoonaa euroa. Myyntituotot siis pienenivät 350 000 euroa.

Kauppiaat kertovat olutmurroksesta Suomessa: ”Kuluttajat arvostavat tuotteen takana olevaa tarinaa ja paikallisuutta”

18.8.2019 18:13

Pienpanimot uivat Suomessa vahvasti vastavirtaan, sillä niiden tuotteiden menekki kasvaa kauppojen hyllyillä.

Keskon tavarakaupan johtaja Harri Hovi kertoo, että pienpanimo- ja erikoisoluen tarjonta ja myynti kasvavat kuohuen.

”Vuoden 2019 aikana myynnin kasvu on ollut noin 15 prosenttia. Moni K-ryhmän kauppias on investoinut panimo-osastonsa laajentamiseen, joten olutvalikoimat kasvavat selvästi”, Hovi summaa.

Talousvaikuttaja julkaisi karun listan: ”Tarvitsemme uskallusta luopua lyhyen tähtäimen omasta edusta”

18.8.2019 12:37

”Vanhaan takertuvat asenteet, tahallinen vastakkainasettelu, krooninen ja paheneva työvoimapula, poliitikkojen puheet entistä lyhyemmästä työajasta, joustamattomat työmarkkinat, haluttomuus kopioida muista Pohjoismaista toimiviksi osoitettuja ratkaisuja, ja niin edelleen.” Näin kuvailee Nokian, F-Securen ja Tegnologiateollisuuden hallitusten puheenjohtaja Risto Siilasmaa Suomen ongelmia liike-elämän näkökulmasta Twitterissä.

Maria Ohisalo: ”Turvallisuuden tunnetta pyritään rapauttamaan tarkoituksella - Emme saa antaa sijaa äärioikeistolaisille aatteille”

18.8.2019 11:54

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoo olevansa huolissaan siitä, kuin turvallisuuden tunnetta pyritään Suomessa rapauttamaan tarkoituksella. 

Ekonomistin ratkaisu Suomen ongelmaan: ”Katse on suunnattava maahanmuuttoon”

18.8.2019 11:26

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen sanoo, että Suomessa työikäisen väestön vähentyessä katse on suunnattava maahanmuuttoon, kun keskustellaan työllisyydestä. 

Hallituksen sisällä rajua ristivetoa – Ulostuloja sdp:stä: ”Nyt julki tullut on VM:n pohjaehdotus”

18.8.2019 10:55

Hallituksen sisällä on viikonlopun aikana ollut ristivetoa viikolla julkistetusta valtiovarainministeriön budjettiesityksestä.

Professori: ”Jos perussuomalaiset estävät Mäenpään teon arvioinnin tuomioistuimessa, PS osoittaa olevansa rasistinen puolue”

18.8.2019 10:02

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori, aikaisemmin myös valtio-oikeuden professorina toiminut Martin Scheinin linjaa, että perussuomalaiset joutuu kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) esitutkinnan vuoksi ottamaan kantaa keskusteluun siitä, onko puolue rasistinen.

”Jos syyttäjän aineisto ylittää syytekynnyksen ja perussuomalaiset silti estävät Mäenpään teon arvioinnin tuomioistuimessa, PS osoittaa olevansa rasistinen puolue. Heitä aiemmin äänestäneet eivät kaikki ole rasisteja, mutta heitä yhä äänestävät valitsisivat rasismin”, Scheinin kommentoi Twitterissä.

IL: Helsinki varautuu al-Holin leirillä olevien suomalaislasten tuloon – ”Valtiovallalla ei ole tietoa lapsien liikkumisesta”

18.8.2019 09:20

Iltalehden tietojen mukaan Helsingin koulutoimessa valmistaudutaan Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaislasten saapumiseen. Al-Holin leirissä on 33 suomalaista lasta ja 11 naista, mutta toistaiseksi Suomeen ei ole saapunut yhtään heistä.

Pääministeri Antti Rinne (sd) totesi lauantaina Iltalehdelle sdp:n 120-vuotisjuhlissa Turussa, että ”viranomaisten valmistautuminen ei ole huono asia”.

Kokoomuslaisilta tyly täyslaidallinen hallitukselle: ”Uskoo ken haluaa, sallikaa mun nauraa”

17.8.2019 16:46

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustajat ovat lauantaina suomineet Antti Rinteen (sd) hallituksen budjettiesitystä kovin sanoin muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Sari Sarkomaa tarttuu budjetin koulutusosuuteen ja sanoo korkeakoulukentän ja opiskelijoiden  pettyneen pahan kerran. 

”Hallitus lipeää ohjelmastaan heti ensimmäisessä budjetissa. Tämä on vakava ja vahva osoitus siitä, että ohjelma on toiveiden tynnyri, jonka toteuttamiseen ei ole rahoja”, hän kirjoittaa Facebookissa.

Väitös: Vihreä kuluttajuus voi olla jopa vaarallista – ”On tärkeää vaikuttaa laajempiin kokonaisuuksiin”

17.8.2019 15:51

Maailman kestävyysongelma ei ratkea kuluttajia syyllistämällä, todetaan Helsingin yliopistossa tarkistettavassa väitöskirjassa.

Vaikka niin sanottu vihreä kuluttajuus on tärkeää ja kasvattaa koko ajan suosiotaan, väitöstutkija Lewis Akenjin mukaan kuluttajien käytössä olevat mahdollisuudet eivät riitä kestävyysongelman ratkaisemiseen johtuen ongelman valtavuudesta ja tarpeesta ratkaista se kiireellisesti.

Kuluttajien syyllistämistä ilmenee Akenjin mukaan silloin, kun ajattelun lähtökohtana on talouskasvu.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset