jessicavahtera

Tissit tasa-arvon asialla

  • Marika Sorja
    Marika Sorja

Tissiviikon viimeisiä päiviä viedään. Olen varmaan typerä, kun uskaltaudun kritisoimaan sitä – petänhän minä siskot tällä kirjoituksella.

 

Kampanjan perustajat kertovat tissiviikon tarkoituksena olevan rintojen normalisointi. Rintoja ei haluta nähdä seksuaalisina vaan tahdotaan, että myös naiset voivat kävellä paljain rinnoin ulkona kuten miehetkin. Tähän astihan se tunnetusti on ollut kiellettyä. Tärkeää olisi myös saada miesten tajuntaan, ettei niitä saa tuijottaa. Törkeää tuommoinen!

 

Feministithän tunnetusti ajavat sukupuolten välistä tasa-arvoa, vaikka tosin nykyään kun sukupuolia ei enää ole, on jäljellä vain henkilöiden välinen tasa-arvo. Siltikin ihmettelen, miten miehet ovat syypäitä kaikkeen, kun sukupuolia ei enää ole. Taitaa sittenkin olla. En tiedä, että minkä perusteella tissiviikon ajankohta on valittu. Vaikka kyseessä lienee sattuma, on oikein sopivaa, että samaan aikaan vietetään movemberin loppumetrejä.

 

Meitä on myös monia naisia, ketkä ovat ylpeitä omasta kehostaan, myös rinnoista. Meitä on paljon naisia, ketkä haluavat olla naisia, vaikka se kuinka yritettäisiin meiltä evätä. Toinen kampanjan perustajista on aiemminkin kohauttanut; hänen mukaansa ei vaimomatsku termiä saisi käyttää. Sehän viittaa siihen, että naiset ”kuuluisivat keittiöön” ja muihin vanhoihin ajatuksiin sukupuolirooleista. Entä ne kaikki naiset, ketkä haluavat olla kotona tai pukeutua naisellisesti? Antakaa meidän olla.

 

Suomessa feminismi on kääntynyt ay-liikkeiden tavoin aikaa sitten pois tarkoituksestaan ja nykyään sen avulla pyritään ainoastaan ajamaan joidenkin ryhmien erityisetuja muiden kustannuksella. Kolmannen aallon feminismi sisältää myös radikaalin feminismin, mikä on feminismin ääripäätä ja toteaa miesten olevan jo täysin turhia. Maltillisemmatkin feminismin haarat haluavat tuhota sukupuoliroolit, vaikkakin sitten niiden kustannuksella ketkä kokevat ne omakseen.

 

Tissiviikko kertoo kaiken siitä, kuinka tarpeellista kolmannen aallon feminismi on. Ystävääni Marika Sorjaa lainatakseni: ”Jos suurin ongelma tisseissäsi on niiden mahdollinen seksuaalisuus, ovat asiat sulla hiton hyvin.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

”Jos suurin ongelma tisseissäsi on niiden mahdollinen seksuaalisuus, ovat asiat sulla hiton hyvin.”

Onneksi näin. Joskus olen tosiaan erehtynyt tuijottamaan nanosekunniksi erittäin herullisesti esille tuotuja naisen nisiä. Onko se niin väärin yhtään en kadu, sillä nainenhan olisi laittautunut aivan turhaan jos en olisi noita kaunokaisia huomannut lainkaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Loukkaako se naista jos mies lataa akkujaan ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos kirjoituksestasi! Miuta lähinnä naurattaa koko kampanja. Niin, tissit on vissiinkin alunperin tarkoitettu jälkikasvun ruokkimiseen. Se, haluatko pitää niitä esillä, lienee oma asia. Täytyy pukeutua peittävänmin, jos ei halua katseita. Mutta, hyvinkin usein niitä juuri esitellään, että joku huomaisi. Onhan se ihan kauheaa!

Tämmönen keski-ikää lähestyvä äiti on lähinnä imarreltu, mikäli joku ulkonäköä silleen nätisti kommentoi. Ja jos ketä kiinnostaa tissiosaston tuijottelu, niin eipä nuo tuosta kulu :)

Niko Sillanpää

En edes tiennyt tällaisesta viikosta. Voi johtua siitäkin, että tämän suvullisesti lisääntyvän lajin koiraiden ylivoimaisella valtaosalla on tissi-, peppu-, sääri-, reisi-, masu- ja kasvot -viikko evolutiivisista syistä 52 viikkoa vuodesta. Mistä ei kannata olla kovin pahoillaan ja pöyristynyt, koska tilanne on sukupuolten suhteen symmetrinen.

Gender-feministit ainakin ulkomailla ovat käyttäneet useampiakin puheenvuoroja movember-kampanjaa vastaan, koska se on heidän mielestään seksistinen ja naisvihamielinen sekä vahvistaa patriarkaatin asemaa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Epäsosiaalisessa mediassa törmää väistellenkin vuosittain kymmeniin teemaviikkoihin ja -päiviin. Teeman lanseeraajilla voi olla niin ylevät kuin alentavat tavoitteet, kuten myös siitä innostuvalla fanittajalla ja satunnaisella osallistujalla. Loukkauksia ei tarvi sietää ja itse voi päättää vetääkö muiden kommenteista herneen nenään, nokan ylpeydestä ylös tai ihan mitä vaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Rintoja ei haluta nähdä seksuaalisina vaan tahdotaan, että myös naiset voivat kävellä paljain rinnoin ulkona kuten miehetkin."

Hassua mutta taidan sitten olla kampanjan perustajien kanssa samaa mieltä. Mukavaahan sitä olisi istua terassilla vilkkaan kävelykadun varrella jos näin käytäntö olisi. Eikö mikään miesasialiike ole vielä ryhtynyt vaatimaan samaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulisin, että yli 90% miehistä sallisi ilomielin naisille tuon paljasrintaisuuden. Keskustelua voisi ehkä tulla korkeintaan oman siipan kohdalta ... (Niin, ja paheksuntaa voisi tulla lähinnä naisten itsensä taholta.)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

90-luvun lamassahan perustettiin useita topless-keskikaljabaareja joita paheksuttiin lähinnä naisten, ja ennen kaikkea "naisasianaisten" taholta. Harvempi mies kai niistä otti nokkiinsa, lähinnä vastaanotto taisi olla huvittuneen positiivinen. Vaikka nyt ymmärsin, että se on puhdasta feminismiä.

Minusta on turha rajoittaa paidattomuutta tarjoilijoihin ja strippareihin. Rinnat paljaana istuva Kelan tai veroviraston naisvirkailija, tai vaikka naispuolinen mellakkapoliisi, voisi saada kiperänkin tilanteen ratkeamaan jo sillä että "vastapuolen" huomio herpaantuu eikä tämä osaa pitää varaansa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tämä antifeministinen blogikirjoitus, jos nyt oikein tulkitsin, suhtautuu omaan sukupuoleen melkoisesti vapautuneemmin kuin feministit. Aika ironista ja hauskaa.

Mutta, jokainen tulkoon tavallaan autuaaksi. Niin ja antakoon miesten (ja muidenkin) tuijotella. Eivät ne tissit siitä kulu.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Muo hämmästyttääkin lähinnä feministien suppea ajattelutapa. Mulle on ihan ok, että joku ei halua olla naisellinen. Ei se mulle kuulu. Kaikki voi olla sellaisia kuin haluavat, mutta ei vähemmistöryhmien ehdoilla kaikkien tarvitse elää!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En ole ehkä riittävästi asiaan perehtynyt, mutta en ole kokenut, että tissiviikolla syyllistettäisiin miehiä.

Niko Sillanpää

Ei kai se olisi teoreettisesti mahdollistakaan, kun niin monella korkean elintason maiden miehellä näyttää itselläänkin olevan yksi pari...

Marko Parkkola

"Jos joskus vielä tapaan Esko Ahlgrenin
Kysyn olenko saanut joltakulta väärän geenin
Koska tunnen vetoa vastakkaiseen sukupuoleen
Lääkäri kyllä väittää ettei ole syytä huoleen
Mutta silti iltaisin punkassani mietin
Mistä olenkaan saanut tämän kirotun vietin
Kerro siis minulle Esko A.
Kuinka viettini voin mä tukahduttaa"

Raptori: Esko A.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Siltikin ihmettelen, miten miehet ovat syypäitä kaikkeen, kun sukupuolia ei enää ole. "

Feminismi on kyllä tyhmänhauskaa kaksoisstandardi-mentaaliakrobatiaa :)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Itse kun en näitä vouhotuksia seuraa, kuvittelin, että kampanjassa kyse on rintasyövästä tms. Olispa mielenkiintoista tietää kuinka moni nainen oikeasti haluaa kävellä kadulla rinnat paljaina.

Itse olen jo aikoja sitten keittipsykologoinut että näillä "feministeillä" on ongelmia päässä ja/tai itsetunnossa.

Maailmassa riittää töitä aidoille feministeille, se on arvostettavaa toimintaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Verhottu salaisuus on aina kiinnostavampi kuin alaston totuus. Pikkulasten eväsreput on ainakin hyvä suojata ettei maito happane.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Niin että pitäisi ostaa sika säkissä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tunnelmapala Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta :

-Elä...On miullai. Mutta totta mie haastoin Mäkilälle. Jos sie tarvihet tai tiijät jonkun tarvihtevan niin mie toimitan. Enkä minä tuosta paljon välitystä. Lyllerö se on mutta ne rinnat. Niin on kuin kaksi pientä porsasta ois takapuol pystyssä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kuka nyt tissien perusteella kadulta seuraa valkkaisi? Itse asiassa syntyvyys länsimaissa on alentunut sitä mukaa kuin paljasta pintaa on alettu julkisesti näyttämään enemmän. Siellä missä naiset käyttävät huivia ja peittävää vaatetusta lapsia syntyy aivan eri tahtiin.

Perussuomalaiset tosin haluavat kieltää mamunaisilta kasvot peittävät huivit, koska he haluavat nähdä jokaisesta naisesta jotakin karvaista. Jos ei muuta niin ainakin nenäkarvat.

Olavi Lehtonen

En tiedä miten hyödyllistä on tahallisesti väärinymmärtää jokin "vouhotus", mutta että nuori nainen ihan tietoisesti pyrkii mielipiteiltään olemaan mahdollisimman epä-feministi, se kuulostaa jo melko erikoiselta.

Eiköhän tässä tissi-jutussa nimenomaan tuotu esiin ja kyseenalaistettu naisten esineellistämistä ja rintojen yliseksualisointia. Tämänkin jutun kommenteista voi hyvin päätellä, että kampanja ei ollut turha, ja että asiasta on hyvä pitää ääntä jatkossakin. Niin kauan, kuin ihmisiä ei kohdella tasa-arvoisesti sukupuolesta riippumatta, on feminismillä tehtävää. Ja tuijottelijoille pari sanaa: ei, se ei ole kivaa, ei hyvien tapojen mukaista eikä auta teitä saamaan naisia.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Ei rintojen tuijottelu ole hyvätapaista, mutta mielestäni vastuu on sillä yksilöllä, joka kulkee alasti julkisella paikalla. Tiedän paljon myös naisia, ketkä tuijottavat paidattomia miehiä. Onko se yhtä väärin? Onko se miesten esineellistämistä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Juu, muualle kuin silmiin katsominen on epäkohteliasta.

Useimmat miehet ja epäilemättä osa naisistakin pitää naisten rintoja eroottisina. Biologisia syitä tälle on etsitty mm. pystyasentoon siirtymisestä ja sukukypsyyden ja terveyden asteen signaloimisesta lisääntymismielessä.

Mikä tässä ihan oikeasti on ongelma ja mitä sille sitten pitäisi tehdä?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff
Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Maltillisemmatkin feminismin haarat haluavat tuhota sukupuoliroolit..."

Voitko antaa esimerkin tällaisestä maltillisemmasta feminististä, joka haluaa tuhota sukupuoliroolit? Oletan sinun tarkoittavan sukupuolirooleilla ns. perinteisiä sukupuolirooleja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Edes rintasyövän suhteen miehet ja naiset eivät ole vielä saavuttaneet tasa-arvoa.

Uusia rintasyöpiä todetaan vuosittain Suomessa naisilla vajaa 5000 kappaletta ja miehillä ainoastaan 30-40 kappaletta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Blogistilla on ihan nätit, propsit niistä!

Käyttäjän SeijaRannikko-Iltanen kuva
Seija Randell

Ihan käytännön asiana tuohon rinnat paljaana kulkemiseen: jos on vähänkään normaalikokoiset rinnat (puhumattakaan nykytrendistä eli ylisuurista muuhun vartaloon nähden), on hieman tuskallista ilman mitään tissien kannattimia kävellä, saati sitten juosta. Monilla naisilla on myös mastiittia ja sattuu vielä enemmän. Itse kadehdin nuorena pienirintaisia naisia, jotka kesäkuumalla saattoivat kulkea ilman rintaliivejä.
Olen unisex-ajan kasvatti enkä ymmärrä tätä tissivaon (loma- tai juhla-asut eri juttu) näyttämistä, jopa vanhemmilla valtion virkaihmisillä tv-haastattelussa. Ajattelevatko he, ettei muuten tiedetä heidän sukupuoltaan ? Tai jos naama ei ole ihan klassisen kauneusihanteen mukainen, niin huomio kiinnittyy tisseihin eikä kasvoihin ?
Ihan selvästi on nähtävissä, että Ameriikanmaasta tämä hömppä on tullut. Ja siitä taas on sanottu, että johtuu siitä kun miehet olivat Euroopassa sotimassa niin heillä oli äitiä ikävä. Sehän se miesten ensimmäinen kokemus tisseistä on.

Ville Mies

Ehkä se on se etuoikeutettu valkoinen mies joka puhuu sisälläni mutta en halua seksuaalisista asioista ei-seksuaalisia. Maailma ilman seksuaalisia asioita on synkkä maailma.

Sattuu melkein myöntää, mutta olinpahan kerrankin samaa mieltä perussuomalaisen kanssa :D

Toimituksen poiminnat