jessicavahtera

Turpaan ottamisen on loputtava

Kui varte politiikka?

Siinäpä vasta kysymys. Ja turuksi vieläpä. Mutta vastauksen löydät varmasti nyt ja tulevaisuudessa blogeistani. En jaksa kirjoittaa vanhaa tuttua mantraa siitä, miksi lähdin politiikkaan. Liikaa kuulee sitä, että ”lähdin pelastamaan maailmaa tai tekemään siitä paremman.” Monilla muilla taitaa olla samantapainen tausta; kiinnostuu nuorena yhteiskunnallisista aiheista, muodostaa idealistisia mielipiteitä ja haluaa tehdä Suomesta paremman paikan.

 

Mikä sitten tappaa tuon nuoruuden intohimon?

Nuorilla on usein kova tarve päästä tekemään ihmeitä. Kun ihme ei sitten onnistukaan aina odotetulla tavalla, tuntuu se iskulta kasvoille. Pettymys toisensa perään lannistaa ihmisen kuin ihmisen.

 

Politiikassa tulee aina tappioita. Viimeksi koettu suuri tappio tuli tiistaina, kun terrorismi saavutti Euroopan – jälleen. Eihän yksi isku tarkoita mitään lopullista häviötä, mutta se kielii huonosti hoidetusta politiikasta. Jotain on tehty väärin, tässä kohtaa jo enemmän kuin yksi tai kaksi asiaa. Seuraavaksi monille tärkeä kysymys; ketä voimme nyt osoittaa syyttävällä sormella?

Ihmiset tarvitsevat syyllisen. Voimmeko pohtia, onko syyllinen meissä itsessämme, kun emme ole puuttuneet tilanteeseen tarpeeksi, emmekä tarpeeksi ajoissa?

 

Olen itse kovin konkreettinen ihminen ja siksi ehdotan mielelläni konkreettisia ratkaisuja, kun vain sellaisia näen. Entä mitä voimme tehdä kukistaaksemme terrorismin?

Suurin osa varmaan muistaa meille jo lapsena opetetun Raamatun opetuksen, missä kehotetaan kääntämään lyöjälle toinenkin poski. Olemme ilmeisesti ottaneet opetuksen vähän liiankin tosissaan, kun näyttää siltä, että ongelman ajatellaan katoavan ottamalla tarpeeksi kauan turpaan.

 

Tarvitsemme käytännön tekoja, ei pelkkää puhetta.

Jos vanhemmilla politikoilla on nuorilta jotain opittavaa, se on juurikin yllä oleva lause. Ihmiset haluavat ja maailma tarvitsee politikkoja, jotka tekevät asioiden parantamiseksi jotain. Samalla tavalla kuin kiusattu tarvitsee jonkun, joka puolustaa- ei sitä, ketä seuraa sivusta hiljaa.

 

En halua seurata politiikkaa sivusta hiljaa. Haluan puuttua näihin, ja moniin muihin yhteiskunnan epäkohtiin, en vain puhumalla, vaan myös tekemällä asioiden hyväksi jotain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Suomalaisen politiikan konsensushakuinen hymistely ei tosiaan toimi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mäkelä, joko sinäkin olet sen huomannut ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oletetaan, että olet oikeassa. Mitä teet toisin?

Nythän tarvitaan tekoja eikä pelkkiä puheita. Blogistin mukaan.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Mitä voimme tehdä kukistaaksemme terrorismin? Vastataksemme tähän meidän täytyy ensin esittää kysymys, mistä syystä terrori-iskut tapahtuivat?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Tarvitsemme käytännön tekoja, ei pelkkää puhetta."

Niin?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eiköhän kriittinen tarkastelu paljastaisi, että tekemistä riittäisi niin kansainvälisessä politiikassa, kuin kotimaisessa ja EU-tasoisessa maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikassa, työllisyyspolitiikassa, sosiaalipolitiikassa, kotouttamispolitiikassa, koulutuspolitiikassa jne. jne.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin, mikä se käytännön tekeminen on, sitähän tässä kysytään, ei sitä missä asioissa riittäisi tekemistä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Kansainvälisessä politiikassa voisimme vähitellen lopettaa teeskentelyn, ettemme olisi oman edunvalvontamme kanssa osa ongelmaa. Pitää olla melkoisen puusilmäinen, jos ei pysty hahmottamaan että esimerkiksi Syyrian kriisi on puhtaasti eri tahojen intressiristiriitojen tulos. Voidaan toki jatkossakin kiljua freedom ja tekopyhänä päivitellä sitä kun tukemamme vapaustaistelijat ottavat yhteen vastapuolen tukemien vapaustaistelijoiden kanssa, lahdaten siinä sivussa siviileitä niin paljon kuin ehtivät.

Kotimaan tasolla maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan pitäisi perustua realistiseen arvioon siitä, millaisen määrän ihmisiä maa kykenee hallitusti ottamaan vastaan. Tämä ei tarkoita sitä määrää, jolle saamme lyhyellä aikavälillä maksettua katon pään päälle, vaan sitä määrää, jonka pystymme ihan oikeasti kunnolla integroimaan yhteiskuntaan.

Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat eivät ole mitään avuttomia pörröisiä eläimiä, jotka ovat tyytyväisiä häkkiinsä, vaan yksilöitä joilla ainakin pitäisi olla tulevaisuudenuskoa. Vähän kuin niiden pörröisten eläinten kanssa, maahanmuuttajaakaan ei pidä ottaa, jos ei kykene siitä huolehtimaan, tai paremminkin, jos ei pysty antamaan sille mahdollisuutta huolehtia itse itsestään. Se, että joidenkin maahanmuuttajaryhmien työllisyysaste pyörii nykyäänkin jossain 20% tienoilla, kertoo että aika paljon pitäisi tehdä toisin.

Sama jatkumo menee sitten sosiaali-, työllisyys- ja asuntopolitiikan puolelle. Meillä mittakaava on tähän saakka ollut pienempi, mutta ihan samoin meilläkin tungetaan (vailla työtä olevat) maahanmuuttajat omiin lähiöihinsä pois häiritsemästä paremman väen elämää. Belgiassa tai vaikka Ruotsissa on jo päästy riittävän pitkälle tässä politiikassa, mutta Suomella olisi vielä mahdollisuuksia muuhunkin.

Kotouttamispolitiikan osalta voi vain ihmetellä sitä yhteyttä, joka kotouttamiseen laitettujen resurssien määrällä ja kotouttamisen haasteilla näyttäisi olevan. Jännä juttu, että ne maahanmuuttajat, jotka ovat tulleet Suomeen silloin kun kotouttamisen resurssit olivat ihan eri tasolla, ovat päässeet kaikkein parhaiten yhteiskuntaan kiinni. Ettei vain olisi niin, että joskus on keskitetty vähäiset panokset olennaiseen, kaikenlaisten monikulttuuristen huovutuskurssien sijaan? Että jos vaikka lopetetaan toissijaisuuksien kanssa larppaaminen, ja yritetään ymmärtää että se pörröinen turvapaikanhakijakin on ensisijaisesti kiinnostunut siitä että pääsee töihin elättämään itsensä ja perheensä.

Edit. Odotan innolla ensimmäistä joka päätyy länkättämään siitä miten virheellisesti niputan maahan muuttaneen saksalaisen insinöörin ja syyrialaisen turvapaikanhakijan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #23

"Kotimaan tasolla maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan pitäisi perustua realistiseen arvioon siitä, millaisen määrän ihmisiä maa kykenee hallitusti ottamaan vastaan. Tämä ei tarkoita sitä määrää, jolle saamme lyhyellä aikavälillä maksettua katon pään päälle, vaan sitä määrää, jonka pystymme ihan oikeasti kunnolla integroimaan yhteiskuntaan."

Miten tämä saadaan arvioitua ja varsinkin vielä realistisesti?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

No tuota, meillä esimerkiksi työllisyys-/ työttömyysluvut ja rikostilastot kertovat, että aiemmillakin määrillä meillä on isoja haasteita saada joitain ryhmiä integroitua. Joku voisi kiskaista niistä sellaisen jähtopäätökseen, että ei varmaan kannata moninkertaistaa tulijamäärää, jos ei edellisiäkään kyetä hoitamaan kunnolla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #28

Luulin että blogistin aihe on Isiksen murskaaminen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #32

Voihan sitä toki luulla. Blogissa ei tosin mainita koko organisaatiota, vaan puhutaan terrorismista laajemmin, mutta ehkä näin sitten on.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #32

Ei Suomi pysty murskaamaan, mutta pystyy kyllä (jos siihen panostavat muutkin kuin paperinpyörittäjät), pitämään huolen siitä, ettei täältä löydy rekrytoitavia eikä ISIS-hang around porukkaa.
Tomi Solakivi #23 on ihan oikeassa. Näyttää täällä joku muukin ymmärtävän missä mennään. Ei siis ruokita ISIStä lisäämällä vihapolitiikkaa.

Henry

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #28

Eli näkökulmasi rakentuu taloudellisista seikoista,entä ne vielä oleellisemmat asiat?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #45

Näkökulmani rakentuu siitä, että noilla taloudellisilla seikoilla, kuten työpaikalla ja toimeentulolla on melkoisen vahva yhteys turvallisuuteen sitä kautta, että aikansa elantoa hankkien käyttävillä on melkoisesti pienempi riski radikalisoitua, kuin niillä jotka käyttävät päivänsä etsien syytä sille miksi oma, ja tuttavapiiri ei pärjää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Jos turvapaikkakäsittely ja maahanmuutto hoidetaan Suomessa Suomen taloutta tukevalla ja kestävällä tavalla, olemmeko tehneet terrorismin taltuttamiseksi kaikkemme tai edes parhaamme?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #59

Tahallista väärinymmärrystä alkaa näköjään tulla oikein sarjassa. Rautakangesta, juju ei ole ensisijaisesti Suomen taloudessa (olkoonkin, että töihin pääsevä maahantulija vaikuttaa positiivisesti myös siihen), vaan siinä, että töissä oleva kokee paremmin olevansa osa yhteiskuntaa, jolloin radikalisoitumisen riski on pienempi. Joten kyllä, näkisin että olemme silloin tehneet ainakin kotikentällä paljon, jos olemme saaneet "kaikki" osaksi yhteiskuntaa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #7

Alkaa noudattaa ja toteuttaa EU;n Dublinin sopimusta! Simppeliä!
Jos niin olisimme alusta asti tehneet, meillä ei mitään ongelmaa olisi olemassakaan.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Emme voi käydä sotaa niin, että vain toinen osapuoli hyökkää, emmekä puolustaudu mitenkään. Ainoa keino kukistaa (tämä ko.) terroristijärjestö on tuhota se. Eli emme voi enää ottaa turpaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Miten tämä tapahtuu käytännön teoilla eikä puheilla?

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #9

Terroristijärjestön tuhoaminen? Asevoimin. Ihanteellistahan olisi, jos arabivaltiot, Venäjä, Yhdysvallat ja muut halukkaat yhdistäisivät voimansa kukistaakseen yhteisen vihollisen.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #10

Ongelma on monitahoisempi kuin tuo, mutta yksi ehdoton edellytys on ISIS:n nykyisen n.6 miljoonan asukkaan alueen takaisin valtaaminen ja sotilaallisten rakenteiden tuhoaminen. Samalla veidään valtaosa organisaation rahoituksesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

Anonymous tekee ruohonjuuritason työtä vaikeuttaakseen terroristijärjestön internet-vistintää ja rekrytointia. Tällaiset projektit ovat mielestäni hyviä käytännön hommia.

https://www.facebook.com/skynews/videos/1302269693...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #14

Niin kauan kuin materiaali leviää Saudi Moskeijoiden kautta ja esim. Pariisin solusta ei jäänyt digitaalista jälkeä, tarvitaan myös perinteistä voimankäyttöä. Ensin. Poliisioperaatioin Euroopassa ja vääjäämättä myös Lähi-idässä asevoimalla.

Jos ISIS:n jälkeinen tyhjiö täyttyy Shiojen sortohallinnolla, lopputulos ei parane...

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #15

Niin, anonymous tukee ja voi olla hyvinkin tärkeä osapuoli tässä, mutta emme me pelkästään senkään varaan voi laskea. Siksi voimankäyttö tässä on pakollista.

Kaikki ymmärtävät tänäpäivänä, että miksi liittovaltiot halusivat kukistaa Saksan. Sitä voidaan kutsua tänäpäivänä oikeutetuksi sodaksi ja ihmiset lähinnä ihmettelee miksei asioihin puututtu aiemmin. Toistamme historian virheitä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #17

En oikein ymmärrä mihin te viittaatte: perinteinen voimankäyttö on ollut käytössä jo vuosia, ja näyttää tehoavankin jossain määrin. Kalifaatti surkastuu. Ihmisiltä tuntuu unohtuvan, että joka päivä hirvittävä määrä ihmisiä, pääosin muslimeja ja kurdeja taistelee isistä vastaan.

Joten se ei ole todellakaan hakkereiden varassa.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #20

Eihän tuo nyt näytä toimivan tai ainakaan riittävästi siis, jos terrorismi elää hyvin voimissaan ja ennenkaikkea hyvin järjestäytyneenä. Niinkuin tässä aikaisemmissa kommenteteissa on mainittu, länsimaiden pitää tehdä näiden mainitsemiesi tahojen kanssa yhteistyötä, milloin ei terroristeilla ole enää läheskään samanlaisia mahdollisuuksia. Ja tämä järjestö pitää tuhota viimeistä terroristia myöten.

On totta, että edes tuon kukistamisella tuskin mitään rauhaa lähi-itään saavuteta. Mutta se on yksi suurista askelista ennen kuin voidaan Syyrian sisäiseen konfliktiin
mitenkään muuten edesauttaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Ymmärrätkö Jessika, että lauseesi: "tämä järjestö pitää tuhota viimeistä terroristia myöten" tarkoittaa kymmenien tuhansien ihmisten tappamista? Ehkä yli sadantuhannen.

Jos EU tai länsimaat aloittaisivat toteuttaa toivettasi, se tarkoittaa juuri sitä, mitä Isis kaipaa: eurooppasta tulevaa sodanjulistusta. Silloin se saa uusia radikaaleja, uusia uhreja tuhottavaksemme. Tai niiden tuhottavaksi, joille tämän järjestön tuhoaminen kuuluu. Sitähän et ole kertonut, kenen tehtävästä tässä oikeastaan puhut.

Tämän päivän uutiset, joiden mukaan Syyrian armeija ja Irakin armeija ovat etenemässä kohti Isisin asemia taitaa olla parasta, mitä voimme toivoa. Paikalliset joukot länsimaiden ja Venäjän avustuksella tuhoavat Isiksen juurillaan. Terroristisolujen tuhoaminen Euroopassa on toki jonkun hoidettava erikseen.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #63

Niinkuin sanoit, Euroopassa olevien solujen tuhoaminen on asia erikseen. Ja meillä ei ole Euroopassa myöskään kuolemanrangaistuksia, joten me noudatamme lakejamme tälläisissä asioissa.

Toistoksi vielä: aikaisemmissa viesteissäni juuri sanoin, että paikallisten voimien ja länsimaiden yhteistyöllä asia pitäisi ratkaista. Terroristit otetaan kiinni ja tuomitaan maan lakien mukaan. Ainakin Irakissa se tarkoittanee kuolemaa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #17

hetkinen, siis - sinulta kysyttiin, että miten tämä tapahtuu käytännön tasolla, ja luettelit maita jotka voisivat homman hoitaa. Ajattelitko, että suomalaisia miehiä lähetettäisiin tappamaan toisia ihmisiä johonkin toiseen maahan?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #49

En tiedä, mikä larppaus tässä on kyseessä, mutta en itsekään saa selvää, keihin Vahtera viittaa tai samaistuu kun puhuu "meistä" tai "tehdään". Siis voihan sinne kai nytkin kuka tahansa lähteä sotimaan (paitsi jos on muslimi, tulee ainakin käsitykseni mukaan automaattinen oletus että on lähtenyt terroristiksi). Itse en kyllä lähde, en ole sotilas.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

"Tarvitsemme käytännön tekoja, ei pelkkää puhetta."

Jessica, edelleenkään et ole näyttänyt muuta kuin puhetta. Itse puhut, mitä kaikkea pitäisi tehdä. Et kerro, kenen tai keiden pitäisi. Joidenkin pitäisi. Eli tarjoat juuri sitä, mitä käsittääksesi emme tarvitse: pelkkää puhetta.

Kerro nyt edes, pitäisikö mielestäsi Suomen armeijan yksiköitä lähettää Syyriaan ratkaisemaan ongelmaa. Jos mielestäsi pitäisi, ymmärräthän, että sotilaitamme kaatuisi taistelussa. Todennäköisesti kaatuneita tulisi paljon enemmän kuin Belgiassa ja Ranskassa ja tulevissakaan terrori-iskuissa Euroopassa yhteensä.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #14

Kyllä, aivan mahtavaa että myös anonymous on mukana. Ja hienoa olisi, jos kaikki keillä mahdollisuus estää edes jollain tavalla, pienemmälläkin, olisivat mukana terrorismin vastaisessa sodassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #16

Mistä sinä Jessica tunnistat terroristin ennen terroritekoa?

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #18

Ensisijaisesti asevoimilla asiaan puuttuminen tarkoittaa ISIS:n valtaamien alueiden takaisin valtausta. Maavoimien käyttö on myös hyvin tärkeää.

Jos tarkoitit mistä tunnistan kadulla kävellessäni terroristin enne itse tekoa niin en tietenkään mistään.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #14

Anonymoushan on itse uudenlainen terroristiryhmä. Jos suorat kuolonuhrit jätetään pois laskuista, niin toiminta on juuri saman tapaista kuin muillakin terroristiryhmillä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #10

Potentiaalia olisi, mutta tahtoa ei minkäänlaista. Kalifaatti on käytännössä Saudi-Arabia steroideilla, USA taas on ihan tietoisesti Daeshin luonut.

Onkohan mitään terroristijärjestöä koskaan tuhottu? Valtioita sen sijaan on. Helpoin tapa tuhoa Daesh olisi varmaankin antaa sen rakentaa kalifaatti infrastruktuureineen ja sitten tuhota se infrastruktuuri, kun koko homma pyörii sen päällä. Siitä tietysti seuraisi taas uutta sekasortoa mutta ainakin Daesh olisi historiaa.

Minusta tässä kaikessa on kyse lähinnä ylikansoituksesta ja väestöpullistumista. Normaalia ihmiskäytöstä moisissa tilanteissa.

Ratkaiset sen, ratkaiset sen sekasotkun, mikä tämä aika on.

Tällainen länsimainen kulutuskulttuuri arvoineen ja ihanteineen on paras ehkäisy liikakansoitukseen, mutta tämä planeetta ei kestä sitä. Sen lisäksi on muitakin, mutta kaikki ovat aika lohduttomia.

Mutta sellaista se elämä on.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela Vastaus kommenttiin #24

Antin pointeista en kaikista tiedä, mutta kun perimmäistä syytä etsitään, niin Antti osuu naulan kantaan: "Minusta tässä kaikessa on kyse lähinnä ylikansoituksesta ja väestöpullistumista. Normaalia ihmiskäytöstä moisissa tilanteissa."

Ylikansoituksen dynamiitti on nuorten työttömien miesten massat. Nämä kautta aikojen ovat olleet kiihoitettavissa sotiin ja väkivaltaisuuksiin tavalla tai toisella, jopa lupaamalla neitsyitä paratiisissa. Näin lupaavat ajatollat, mitä lie saudit sitten puolestaan.

Lähi-idän väestöräjähdys seurauksineen on jo mennyt liian pitkälle, on pakko keskittyä oireisiin, eli ISIS on ensin eliminoitava, kuten Jessica ja monet muut jo ovat todenneet.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Sekä oma Suomemme, että Eu ovat johtajuuskriisissä; Paljon puhetta, mutta teot puuttuvat.

Joku suomalainen tutkija (nimi unohtunut), on puhunut päätöksenteon kasautumisesta kun asioita vetkutellaan riitävän pitkään.

Nytkin käynee niin, että tarvittava toiminta kasautuu purkautuaksen yhtenä ryöppynä jonain hetkenä lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Juuri tätä kaipaan!

Tämän mittaluokan ongelmia ei voida vain pistää nurkkaan odottamaan, että ne loppuisivat itsestään.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Pitää vain toivoa, että se ehtii tapahtua ennen kuin olemme liian syvällä ulkoisissa ongelmissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pitäisikö Suomen lähettää joukkoja Lähi-Itään sotimaan?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

https://www.youtube.com/watch?v=-inob20I_Y0

V 2006

Mitään ei tehty, Fraihi syytettiin liioittelusta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli..23-vuotias turkulainen opiskelijaneito tuli kertomaan idealistisen mielipiteensä ja se on,että lähdetään sotimaan.

Ja sitten joutuu pettymään,kun ei se saa kannatusta. Toivon tosiaan,että joudut pettymään tämän asian suhteen tai sitten ensikädessä lähdet muuten itse sinne rintamalle,koska tässä maassa on asevelvollisuus ja jos saisit päättää,niin velvoittaisit nuoret rintamalle. Ei huono lähtölaukaus poliittiseen uraan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksalainen Bild-Zeitung on täsmälleen sinun linjallasi: "paras suoja terrorismia vastaan on yhä edelleen tappaa mahdollisimman paljon terroristeja tai sulkea heidät vankilaan."

Bild haluaa Yhdysvaltain merijalkaväen tositoimiin, mutta ei sano Saksan armeijasta mitään. Tämä on eurooppalaisten ongelma, amerikkalaisten pitäisi hoitaa likainen työ puolestamme.

http://www.bild.de/politik/ausland/terroranschlag-...

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Niinhän se vähän on. Mutta valitettavasti Yhdysvalloilla on hyvin erilainen vaikutusvalta sekä resurssit, ettei esimerkiksi Suomen puolustusvoimien vertaaminen niihin ole oikein. Erityisesti Venäjän uskoisin olevan tässä jonkinlaisen ratkaisijan roolissa.

Ongelmanhan tuottaa myös se, että jos Venäjän johdolla kukistetaan Isis erityisesti Syyrian alueelta, tulee Yhdysvallat ja Venäjä jatkamaan Syyrian konfliktia. Jos Venäjä ja Yhdysvallat tekisivät jo aiemmin yhteistyötä, voitaisiin päästä sopuun myös joissakin muissa alueen poliittisissa kysymyksissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Productive dialogue with important partner," twiittasi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry hetki sitten Moskovasta. Ehkä tässä edetään haluamaasi suuntaan.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Toisaalta juuri Yhdysvaltojen ansiostahan Irak ja Syyria ovat siinä tilassa, mikä mahdollisti ISISin ja muiden ääriryhmien nousun.

Irakista käytiin väkivalloin pyyhkimässä entinen yhteiskuntajärjestys pois antamatta toimivaa tilalle, ja Syyriassa jaettiin avokätisesti aseita kapinallisille kansannousun alkuaikoina. Lopputuloksena oli aseiden päätyminen ääri-islamisteille, jotka uuden voimansa turvin iskivät Irakin ja Syyrian kaaokseen. Pohjois-Irakista saivat vielä lisää amerikkalaisia aseita kun amerikkalaisten kouluttama Irakin armeija pakeni etelään alivoimaisen vihollisen tieltä.

Eikä tuo ole edes mikään uusi kuvio, samoinhan kävi Yhdysvaltojen tuettua Afganistanin mujahideeneja. Myös Saddam Husseinille annetut joukkotuhoaseet piti myöhemmin kerätä pois kun tämä erehtyi käyttämään niitä omia kansalaisiaan vastaan iranilaisten sijaan.

Mutta mitäs niitä vanhoja muistelemaan...

https://en.wikipedia.org/wiki/Blowback_%28intellig...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinä se jaksat aina suhtautua persuihin sivistyneesti ja asiallisesti. Ei ollenkaan leimaten tai syrjien. Vihreät varmaan ottavat vaikutteita kuolemattomista pörjismeistäsi ja ovat kiihkomielellä mukana ajatuksissasi ,kuten:

"Börje Uimonen 3.4.2015 14:32 US
Sosiaaliturvalla elävä somali on huomattavasti parempi ihminen kuin rasistipersu. Niin yksinkertaista se vaan on. Rasistipersu on suomalaisen yhteiskunnan haiseva mätäpaise."
Oletko vieläkin samaa mieltä ?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Hyviä uutisia on tänään kuulunut Syyriasta. Yhdystaatain ja Hallituksen joukkojen yhteinen hyökkäys Isisin joukkoja vastaa, joka on suurien mitä on tehty. Tulokset näkyvät aikanaan.
Uimonen hän onkin oikein fiksu tyyppi. Sen huomaa jo kommentin tasosta.
Halla-Aho ei ole koskaan kurittanut viattomia 10-vuotiaita.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kirjoittajalla hyviä ja terveitä näkemyksiä terrorismiasiassa. Ehkäpä näemme Jessicassa tulevaisuuden poliitikon, joka myös tekee jotakin eikä vain puhu.

Onnea jatkoon, sitä tarvitset näiden suomettuneiden raukkojen ja diibadaaba-liturgiamestareiden kanssa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ok, lähetämme perussuomalaisille nuorille kiitoskortin kun joku muu taho tuhoaa Isiksen. Ikinä en olis keksinyt että näin helppoa se on.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

On vaan niin että Molenbeekin asukkaat pelkäävät oma yhteisön kosto jos puhutaan.
Belgian virranomaiset voivat korkeintaan uhkaa vankilalla, kuka sitä nyt pelkäisi?
On Belgian politiikkojen vika kun on luotu rikollisten hallitsema kaupunginosa.

Molenbeek ei ole EU:ssa ainoa no go zone, suomessa olaan menossa samaan suuntaan, saa nähdä mihin kasvukeskukseen saadaan ensimmäinen no go zone.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera Vastaus kommenttiin #37

Kyllä, Ruotsissa näitä on myös nähtävissä. Vaikka kukistaisimme terrorismin (hetkellisestikin), on meidän syytä katsoa millaista politiikkaa olemme Euroopassa harjoittaneet, ja mikä sen osuus on terrorismin synnyssä.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Suuri kiitos kannustavista sanoista! Toivon, että tulevaisuus suo minulle mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti asioihin ja sen avulla patistaa myös muita toimimaan enemmän!

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Suuri kiitos kannustavista sanoista! Toivon, että tulevaisuus suo minulle mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti asioihin ja sen avulla patistaa myös muita toimimaan enemmän!

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Jos se tosiaan on noin yksinkertaista, että voimapolitiikalla ISIS saadaan kumottua, niin ihmettelen sitä, miksei sitä ole vielä toteutettu oikeassa ja tehokkaassa mittakaavassa. Ei muuta kuin voimaa lisää. USA ja Venäjä voisivat veljellisesti tiputtaa ISIS-kalifaatin alueelle pari ydinpommia, niin saadaan ISIS raivattua pois pöydältä. Mutta siinähän menisi viattomia siviilejä, saattaa joku ajatella... Niin meni II maailmansodassakin miljoonia viattomia siviilejä ja päättyi lopulta Hiroshiman ja Nagasakin ydinpommeihin.

Tarkoitan tällä suomennettuna sitä, että tappamisen pitää mennä järjettömiin mittoihin ennen kuin tappamalla "vihollinen" saadaan sotiminen päättymään. Täytyy löytää jotain järkevämpiä keinoja kuin tappaminen terrorismin lopettamiseen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ne järjettömät mitat pitää sisällään kaiken poikkeavan leikkaamista pois eli täydellistä totalitarismia. Se siellä odottaa.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Sen takia näenkin, että Euroopassa on totaalisen epäonnistuttu politiikassa. Meillä ei kuitenkaan ole varaa ottaa enää yhtään vastaavanlaista tapausta- en halua siis että ne arkipäiväistyy elämiimme.
Terroristijärjestön hävittäminen on ensiaskel, mutta koko Euroopan politiikassa, mutta myös Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa täytyy tapahtua muutos, mikäli haluamme elää vapaassa ja turvallisessa Euroopassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä toimia aiot tehdä, että Venäjän ja Yhdysvaltain ulkopolitiikka muuttuisi ja että voisimme sen jälkeen elää vapaassa ja turvallisessa Euroopassa? Millaisia tekoja, ei siis pelkkiä puheita?

Risto Laine

Euroopan unioni perustettiin maailmanrauhan ”turvaamiseksi”, mutta se ei edes pysty turvaamaan omia EU kansalaisiaan ulkorajojen sisäpuolella. Schumanin julistuksen tarkoittama järjestäytynyt ja elävä Eurooppa on muuttunut sotatoimi alueeksi.

Euroopan unionin pääkaupungissa on 300 000 muslimia. On arvioitu, että neljäntoista vuoden kuluttua he ovat enemmistönä.

Bryssel on Isisin ensimmäinen etuvartioasema Euroopassa. Brysselissä tapahtunut terroristihyökkäys on yhtä yllättävää kuin autopommin räjähtäminen Bagdadissa.

Belgian sisäministeri ilmoitti viime vuonna, ettei hallitus pysty ”kontrolloimaan Molenbeekin tilannetta”. Jihadistit hallitsevat tätä muslimilähiötä, joka on aivan samanlainen Isisin etuvartioasema kuin mikä tahansa etuvartioasema Syyriassa tai Irakissa, ja se on vain 12 minuutin päässä Euroopan parlamentista, 15 minuutin päässä Euroopan komissiosta, 23 minuutin päässä NATO:n päämajasta ja 22 minuutin päässä Brysselin lentokentästä – tämänpäiväisen iskun kohteesta. Isisin ei tarvitse hyökätä Brysseliin. Sen täytyy vain suoriutua lyhyestä ajomatkasta.

Islamilainen terrorismi ei ole äärimmäinen uhka. Se on joidenkin ihmisten paremmuuteen liittyvä ongelma.

- 23.3.2016 DANIEL GREENFIELD -

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Hienoa Jessica..
Anna paukkua vain kun on paukuttelun aika. :)

Eero Mattila

Terrorismin taustalla on sama kuvio kuin suomalaisillekin tutussa pankkituessa. Luodaan jollekin yritykselle mahdollisuus rahastaa yli kansallisrajojen. Voitto yksityistetään ja ongelmat sosialisoidaan.

Lähi-idässä rahastajia ovat olleet Yhdysvallat, Venäjä ja myös Saksa. Ongelmien syntyessä heille pitäisi asettaa päävastuu, myös sotilaallisesta toiminnasta.

Suomalaisyritykset ovat teutaroineet mm. Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Paikallisen väestön perinteisille viljelymaille on istutettu palmu- ja eucalyptuspuita ja maatalousväestö on pakotettu slummeihin. Näissä syntyy ongelmia ja näissä syntyy maahanmuutto.

Politiikka ei ole enää yhteisten asioiden hoitamista eikä yhteisvastuuta. Siitä on tullut yksittäisten yritysten ja ammattiyhdistysten etujen ajamista. Tällä tule olemaan seurauksensa myös Suomessa. Syrjäytyminen tulee kalliiksi eikä sosiaalitoimi estä syrjäytymistä - käytännössä päinvastoin. Ihmisiä pitäisi tukea tulemaan toimeen omillaan eikä tehdä heistä yhteiskunnan tuesta riippuvaisia. Suomen virkamiesyhteiskunta on kestämättömällä tiellä.

Käyttäjän ekqvist kuva
Marko Ekqvist

Jessica on asian ytimessä. Tehdään asioita, kun vielä voidaan vaikuttaa niihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitä asioita ja kuka tekee? Tämä on ehkä ihmeellisin blogikeskustelu aikoihin.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Joo, ollaan tosiaan asian ytimessä. Jonkun pitää antaa ohjeita jollekin, miten ohjeistaa jotakin tekemään jotakin jossakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ollaan kuitenkin "asian" ytimessä. Se lienee ainoa, mikä keskustelun aikana on selvinnyt. Tai ainakin Jessika on.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mikä on "asia", jonka ytimessä Jessica on? Mitä asioita teemme/teette/joku tekee? Mitä ovat "ne", mihin voimme vielä vaikuttaa? Ja milloin tulee se hetki, kun on liian myöhäistä vaikuttaa "niihin"?

Kuka tässä on ylipäätään tekemässä mitään? Mitä on se, mitä tässä se joku on tekemässä? Ollaanko jo lähellä tavoitettamme/-nne?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aspekteja turpaan ottamisesta:
Meille on sanottu, että liittyminen EU:hun ja EMU:uun oli turvallisuuspoliittinen ratkaisu ja että EU on primääristi rauhanjärjestö? Lisäksi molempia on kuvattu "menestystarinaksi vailla vertaa".
Siis: turvallisuus, rauha ja menestystarina.
Ehkäpä olemme jo tottuneet vertauskuvallisesti "ottamaan turpaan" myös eurooppalaisilta poliitikoilta ainakin puhunnan paikkansapitävyyden osalta? Sillekin pitäisi tehdä jotakin :-))

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogisti kirjoitti:
"Kyllä, aivan mahtavaa että myös anonymous on mukana. Ja hienoa olisi, jos kaikki keillä mahdollisuus estää edes jollain tavalla, pienemmälläkin, olisivat mukana terrorismin vastaisessa sodassa."

Onhan kaikilla mahdollisuus. Ota yhteyttä järjestöihin, jotka touhuavat näiden maahanmuuttajien kanssa.
Katso löydätkö sieltä ihmisiä, joita voit auttaa. Jos muslimit ei ihan sovi sun pirtaan, niin onhan siellä kristittyjäkin. Ja pakanoita. ;)
Kaikki se apu mitä me suomalaiset voimme antaa murskaa ISIS-rekrytointia.
Itse teen nyt opetusohjelmaa mm. arabiankielisille, jonka avulla oppivat suomea.
Olet tervetullut mukaan urakkaan.

Henry

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Loistava kirjoitus nuorelta Jessicalta. Tässä ketjussa on useita jeesustelijoita, jotka vaativat itse tekoja, vaikka itse ei ole saanut blogi kirjoituksia kummempaa aikaiseksi. Ja nyt en tarkoita et kukaan olisi tehnyt maailman rauhan pelastamiseksi. Niitä tekijöitä kun ei löydy edes koko maasta. Mutta teot ja puheet ei useinkaan näissä blogi kirjoituksissa kohtaa, vaan yritetään dissata toisia.

Pidä Jessica linjasi ja usko edelleen jopa naivistiseen uskoon maailman muuttamisesta. Jos oikeasti sille annetaisiin enemmän arvoa, niin maapallolla olisi asiat huomattavasti paremmin. Ikävä kyllä vielä on pitkä matka siihen, koska poliittisesti "viisaat" ei hyväksy moista ideologiaa.

Käyttäjän jessicavahtera kuva
Jessica Vahtera

Hienoa nähdä, että jotkut ymmärtävät täysin mitä tarkoitan! Blogissa yritän selvittää omaa ajatusmaailmaani. Kommenteissa olen luetellut käytännön tekoja. Joku kysyi kenestä puhun kun puhun meistä: asiayhteys tietysti riippuu, mutta pääosin eurooppalaisista.

Toivoisin jokaisen lukijan ymmärtävän, että se että vaadimme politiikoilta käytännön tekemistä puheen sijaan, ajaa politiikkaa siiheen suuntaan. Meissä nuorissa politikkojen aluissa on paljon sellaisia, ketkä näkee asian samalla tavalla. Haluankin ettei oma politiikkamme tapa tätä tahtoa toimia. Niin se nyt tekee.

Toki tunnen voimattomuutta, jos minulta yksittäisenä nuorena vaaditaan käytännön toimia Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkopolitiikkaan muuttamisessa. Valitettavsti en ole vielä lähelläkään sellaista asemaa, missä pystyisin tuollaisiin asioihin vaikuttamaan. Kuitenkin toivon, että oma panostukseni puolueessani ja lähipiirissäni, ehkä sen ulkopuolellakin, tekee edes jotain pientä, mikä edistää asiaa siihen suuntaan. Yksilön vaikutus voi olla suuri tai mitätön, mutta ei silti kannata olla yrittämättä. Esimerkki: omassa puolueessa voin vaikuttaa siihen, miten puolueemme äänestää missäkin kysymyksessä. Jos kuitenkaan valtaosa ei ole asioista samaa mieltä kanssani, en ole mikään diktaattori joka voi kävellä demokratian yli.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

No, hyvä. Lopultakin sinäkin kerrot, ettei ole tekoja, joita voisit tehdä. On vain puhetta, naivistisia toiveita ja unelmia. Itse asiassa koko maassamme ei ole yhtään henkilöä, jolla olisi sellaista vaikutusvaltaa, jolla tämä ongelma voitaisiin ratkaista. Jää jäljelle vain tyhjiä puheita, blogeja ja kommenttipuheenvuoroja.

Kymmenien tuhansien vihollisten eliminoiminen: tappaminen tai vangitseminen ei sekään vain onnistu. On pelkkää potaskaa väittää, että Isis voitaisiin ylipäätään lyödä viimeiseen mieheen. On saatava aikaan rauha. Sellainen rauha, jossa terroristit lakkaavat olemasta terroristeja.

Isisin hallitsemat alueet on kyllä vallattava. Toivon mukaan taisteluihin ei tarvita suomalaisia. Valtaaminen ei sekään riitä. Olemme ymmärtäneet Al-Queidan ja Talebanien kukistamisesta, ettei sotaa voiteta yksin alueita valtaamalla. Taistelu Isisiä vastaan jatkuu vielä vuosia sen jälkeen, kun rauha on palannut Syyriaan, Irakiin ja muille Isis-alueille. Kun sotilaallinen ja taloudellinen voima murenee, solut kyllä heikkenevät. Uhka jää kuitenkin vuosiksi eteen päin.

Mene toki mukaan PS-politiikkaan. Pidä hyviä puheita ja lippu korkealla. Muista, että politiikka on parhaimmillaankin vain pelkkää puhetta. Tekemisistä huolehtii aina joku muu. Äläkä lopeta naiviuttasi ja pyrkimystäsi yleiseen hyvään.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen Vastaus kommenttiin #75

Politiikka ei ole parhaimmillaan pelkkää puhetta vaan tekoja. Estin presidentti Ahtisaaren vuoden 2006 Nobelin ja sain sen menemään naisten mikrolainojen kehittäjälle, Bangladeshin Muhammad Yunukselle.

En tietenkään olisi tähän pystynyt, ellen olisi tiennyt jotain raskauttavaa. Se taas oli Suomen hallituksen ja Suomen median toiminta Irakin sodan aikana ja sen jälkeen Jäätteenmäkeä vastaan.

Tieto todellakin on valtaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Mitä sinä siis "teit"? Kirjoitit kirjeen tai meilin, puhuit? Sen jälkeen joku teki jotain. MOT

Poliitikko ei varsinaisesti tee mitään. Hän puhuu tekemisestä, säätää lakeja, joilla tekemistä ohjataan. En sano, ettei politiikka olisi tärkeää. Sanoin, että politiikka on pelkkää puhetta.

Ilman tekijöitä politiikka myös jää pelkäksi puheeksi.

Toimituksen poiminnat